Contact

Ressort Wonen
Juliana van Stolberglaan 7
3181 HH  Rozenburg
            
Postadres: Postbus 1049
3180 AA  Rozenburg

T: (0181) 25 20 99
T: (0181) 25 20 70 reparatie
F: (0181) 25 20 98
E: info@ressortwonen.nl

Ressort Wonen

Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een font-catalogus te maken. Het heeft niet alleen vijf eeuwen overleefd maar is ook, vrijwel onveranderd, overgenomen in elektronische letterzetting. Het is in de jaren '60 populair geworden met de introductie van Letraset vellen met Lorem Ipsum passages en meer recentelijk door desktop publishing software zoals Aldus PageMaker die versies van Lorem Ipsum bevatten.

Modernisering dienstverlening en verbouwing kantoor

Huurders verdienen een moderne en professionele dienstverlening. Ressort Wonen maakt hier werk van! Vanaf 2 oktober ondergaat het kantoor een face lift. Kort daarna presenteert de woningcorporatie in Rozenburg  een nieuwe huisstijl.  En gaat zij meer gebruik maken van  moderne communicatiemiddelen.

Lees meer

Het Straatportiers avontuur is weer van start gegaan!

Op 27 september 2017 zijn de nieuwe Straatportiers weer begonnen. Sinds 2008 maakt Ressort Wonen jongeren in de leeftijd van 9-12 jaar bewust  van een leefbare woonomgeving. Dit betekent schoon, heel en veilig. Onderwerpen als zwerfafval, graffiti en slecht onderhouden tuinen komen aan bod. Ook vindt er een buurtinterview plaats.

Lees meer

Te hoge woonlasten? Trek aan de bel!

De term scheefwonen hoor je regelmatig voorbij komen in de media. Er wordt hier met name bedoeld dat een (goedkope) huurwoning wordt bewoond door iemand met een (te) hoog inkomen. De overheid stimuleert juist dat een huurwoning moet passen bij iemands draagkracht. Daarom heeft zij een tijdje geleden bepaald, dat ‘scheefwoners’ een extra huurverhoging opgelegd moeten krijgen.
Lees meer

‘Gewoon nog nieuwe gordijnen kopen’

Frans Desloover is het er direct mee eens dat Welgelegen een lieve en charmante woonbuurt is. ,,Vooral met die mooie tuintjes doet het knus en gezellig aan,’’ vindt de directeur-bestuurder van Ressort Wonen, de woningcorporatie van Rozenburg.
,,Maar als je een laagje dieper kijkt, zie je ook vraagtekens voor de toekomst,’’ zegt hij. ,,Het zijn tamelijk hokkerige huisjes. Er is een ontwikkeling dat de doelgroep steeds meer zorg nodig heeft. Is er ruimte om een bed te verplaatsen? Sluit de slaapkamer aan op de badkamer? De indeling is van 1967. Die kan wel wat beter.’’

Lees meer

Zonneboilers. Laat de zon maar schijnen!

De Vogelbuurt is een prachtige wijk in Rozenburg. De mensen wonen er vaak al lang, hebben onderling goed contact en nemen ook de tijd voor een praatje. Eén van de onderwerpen die dan aan bod komen is energiebesparing. Het is dan ook niet vreemd dat juist in deze wijk zoveel animo is voor de zonneboilers die Ressort Wonen aanbiedt als onderdeel van de renovatieplannen.

Lees meer