Inloggen

Bijeenkomst brandveiligheid

Op woensdag 24 april 2019 organiseerde Ressort Wonen een bijeenkomst over Brandveiligheid in "De Ontmoeting". Zeker veertig huurders waren op deze avond aanwezig. Sheila Huizer, Coördinator Veilig Leven van Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (brandweer), nam onze huurders mee in de wereld van brandveiligheid.

Op een enthousiaste, pakkende wijze, liet Sheila van de brandweer zien wat de oorzaak van een woningbrand kan zijn en hoe je een brand eerst zelf kan bestrijden. In een filmpje van een stoel waar een brandende sigarettenpeuk in was gevallen, zagen we hoe in drie minuten tijd een hele woonkamer in vlammen op ging! Een brandend kaarsje, een verlengsnoer verlengen met een ander verlengsnoer, peuters die met de kookplaat spelen, vlam in de pan en een draaiende wasdroger. Allemaal voorbeelden van hoe een brand kan beginnen. We hoorden dat het sluiten van de deuren de kans op het overleven van een brand vele malen groter maakt. Verder vertelde Sheila over brandbestrijdingsmiddelen, over het belang van rook- en koolstofdioxidemelders en ze legde uit hoe je brandwonden behandelt.

Een aanwezige huurder merkte op: “Iedereen denkt altijd: brand overkomt mij niet, maar we hoorden dat de brandweer 7000 keer per jaar uitrukt voor woningbranden. De kleinere branden die mensen zelf blussen zijn hierbij nog niet opgeteld. Dus de kans dat het je toch overkomt is best groot! Meer informatie over brand tijdens een kopje koffie was echt nuttig.”