Inloggen

Geslaagde bijeenkomst voor bewoners Nieuw Welgelegen

Op 25 september organiseerden we een informatieve bijeenkomst voor bewoners over het project Nieuw Welgelegen. Dit complex met 36 seniorenwoningen wordt volgend jaar na de zomer gesloopt  en er komen 44 nieuwe seniorenwoningen voor terug. We informeerden de huidige bewoners van Welgelegen uitgebreid over de nieuwbouwplannen van het complex aan de Welgelegen. Aannemer is Bouwbedrijf Jan Snel en de architect is RoosRos Architecten.

In gesprek met bewoners         

Frans Desloover, directeur bestuurder Ressort Wonen: “We vinden het belangrijk dat bewoners goed op de hoogte zijn van wat er gaat gebeuren met hun woning en wat ze kunnen verwachten. Het slopen van je woning kan veel impact hebben voor een bewoner. Hoe ziet mijn nieuwe woning er uit? Waar moet ik tijdelijk naar toe? Wat moet ik allemaal doen? Vragen waar bewoners over nadenken en waar we ze zo goed mogelijk over willen informeren en bij willen helpen”.

Veel vragen en positieve reacties

Tijdens de informatieavond in ‘t Veerhuis waren ongeveer 24 (oud)bewoners en/of hun familieleden aanwezig. Bewoners hadden vooral vragen over de aanpak, de overlast en de planning. Er was veel tijd en aandacht voor individuele vragen en aan de eind van de avond waren er veel positieve reacties. De presentaties waren kort en er was voldoende tijd om aan de informatietafels na te praten. 

Bijzondere details

Het nieuwbouwplan omvat 44 seniorenwoningen. Hans Oosterhoff van Jan Snel:  “Bijzonder aan het project is dat we de seniorenwoningen modulair bouwen.”   Bij deze bouwtechniek worden volledige gebouwen gemonteerd met behulp van vooraf in de fabriek samengestelde modules. Het voordeel hiervan is dat de bouwtermijnen korter zijn en niet weersafhankelijk. 

In het eerste kwartaal van 2020 nodigen we de bewoners opnieuw uit

Tegen die tijd weten we meer over hoe we de woningen aanbieden. En natuurlijk hebben we bij de verdeling van deze mooie nieuwe woningen aandacht voor de senioren in Rozenburg zelf!