Inloggen

Plan Nieuw Welgelegen gaat van start

Al geruime tijd ontwikkelt Ressort Wonen plannen voor nieuwbouw van de woningen aan Welgelegen. De 36 woningen en appartementen worden gesloopt en op deze plaats bouwen we 44 seniorenwoningen. Alle huurders zijn inmiddels geïnformeerd. 

Persoonlijke benadering

Om alle informatie over de toekomst van Welgelegen te verstrekken kiest Ressort Wonen voor persoonlijke benadering. "We weten dat het verlaten van de woning veel los maakt voor onze bewoners. Daarom ga ik bij elke bewoner langs om de plannen te bespreken en de woonwensen te inventariseren", aldus Zuleyha Ilk, medewerker participatie en woonbegeleider van dit project. Tijdens het gesprek wordt uitleg gegeven over het Sociaal Plan, de verhuisvergoeding en alles wat verder ter sprake komt. 

Waarom dit plan?

De woningen voldoen niet langer aan de huidige eisen met betrekking tot afmetingen, plattegronden en toegankelijkheid. Ook kan op grond van wet- en regelgeving in de toekomst geen zorg meer in deze woningen worden verleend. Daarnaast zijn energetische maatregelen hard nodig. Ressort Wonen, gemeente Rotterdam en Huurdersvereniging Rozenburg maakten prestatieafspraken om de sociale huurwoningvoorraad in Rozenburg duurzaam en toekomstbestendig te houden. Herontwikkeling van Welgelegen is één van die afspraken.

Informatiebijeenkomst

Als ontwikkelaar van Nieuw Welgelegen is bouwbedrijf Jan Snel BV geselecteerd. Samen met Ressort Wonen organiseren zij in het voorjaar een informatiebijeenkomst waar iedereen bij welkom is. Vooraf wil Ressort Wonen echter eerst alle individuele huisbezoeken afgelegd hebben.