Inloggen

Zo doen wij dat... in de Bosseplaat!

lleen samen kan je zorgen voor woonplezier, goed buurschap en een fijne leefomgeving. Daar weten de bewoners van de Bosseplaat inmiddels alles van. Want hoe zorg je er nou voor dat iedereen fijn kan wonen? Dat begint in ieder geval met het maken van goede afspraken.

Op 21 juni gingen de bewoners van de flat aan de Bosseplaat hierover met elkaar in gesprek. Hoe ga je als buren met elkaar om en wat mag je van elkaar verwachten? Wat voor de een heel normaal kan zijn, is misschien voor een ander vervelend. Uit dit gesprek én uit een enquête die de bewoners invulden kwamen onderwerpen naar voren waarover afspraken zijn gemaakt. Die zijn mooi verwoord op een afsprakenbord dat op 17 maart feestelijk werd onthuld.

Het bord hangt op een centrale plek, zodat iedereen makkelijk kan zien wat de afspraken zijn. Door de flat heen hangen illustraties om de mensen te herinneren aan de gemaakte afspraken. Zo zorgen de bewoners van de Bosseplaat er samen voor dat iedereen fijn kan wonen! Ook wil een aantal bewoners in gesprek blijven met Ressort Wonen. Dat gebeurt via een klankbordgroep waarvoor de bewoners die zich hiervoor hebben aangemeld, binnenkort worden uitgenodigd.

Benieuwd naar de onthulling? Bekijk de video!