goed wonen... onze zorg - Ressort Wonen

Groot onderhoud projecten

Uitvoering groot onderhoudswerkzaamheden

Ressort Wonen is volop in beweging. Na de grootschalige aanpak van de buitenzijde van onze woningen, is voortvarend gestart met het onderhoud aan de binnenzijde.

Binnenaanpak portiekflats Grote Stern e.o.   

Na inventarisatie is gebleken dat bij 135 van de 184 woningen een of meerdere onderdelen van keuken, toilet of badkamer vervangen dient te worden. Niet bij alle woningen wordt het hele pakket vervangen. Het kan zijn dat al eerder één van de onderdelen is vervangen. De bewoners zijn geinformeer welke werkzaamheden in hun woning zullen worden uitgevoerd. Zij zijn ook geinformeerd over de routing die de aannemer, Breijer Projecten uit Rotterdam, volgt. De start van de werkzaamheden is direct na de bouwvak 2014. Inmiddels zijn vier (leegstaande) woningen gerenoveerd. Volgens planning is dit project half december afgerond.

Gevelwerkzaamheden portiekflats De Platen

Bij deze portiekflats wordt betonherstel, gevelreiniging en coaten van de balkons uitgevoerd door Van Lochem uit Den Haag. Inmiddels is gestart op de Langeplaat. Voor het aanbrengen van de balkoncoating worden steigers geplaatst aan de voor- en achterzijde van de appartementenblokken. De gevelreiniging wordt gedaan met het gebruik van hoogwerkers. In de bouwvakvakantie wordt aan dit project doorgewerkt. De verwachting is dat de werkzaamheden eind september of half oktober gereed zullen zijn. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden. Voor uitvoering van de werkzaamheden aan uw woning hoeft u niet thuis te zijn.

Liftvervanging Laan van Nieuw Blankenburg

Voor de 3 appartementengebouwen aan de Laan van Nieuw Blankenburg staat voor dit jaar een liftvervanging op de planning. Het gaat om een complete vervanging en installatie van nieuwe liften. Per lift duren de werkzaamheden ongeveer 5 weken. Er wordt een tijdelijke buitenlift geplaatst, zodat de bewoners geen probleem hebben bij het weggaan en thuiskomen. Het werk begint in juli 2014 en wordt uitgevoerd door Mohringer.

Dakvervanging appartementenblokken aan de Dr. J.M. den Uylboulevard

De appartementengebouwen aan de Dr. J.M. den Uylboulevard staan voor dit jaar op de planning voor een dakvervanging. Het huidige pakket bestaande uit isolatie en dakbedekking is sterk verouderd en moet daarom worden vervangen. Over dit pakket is een extra isolatie en waterdichte laag aangebracht. Door deze werkzaamheden komen een aantal woningen in een hoger energielabel komen. De werkzaamheden zijn voor de bouwvak afgerond.

Nieuws

Eerste resultaten visitatie bekend
De afgelopen maanden is bij Ressort Wonen een visita...
| Lees meer
Visitatierapport geeft inkijk in Ressort Wonen

Bij woningcorporaties wordt elke 4 jaar een visitati...

| Lees meer
Eerste huizen verwarmd met waterstof komen in Rozenburg

In de Rotterdamse deelgemeente Rozenburg start een p...

| Lees meer

Contact

Ressort Wonen
Juliana van Stolberglaan 7
3181 HH  Rozenburg
            
Postadres: Postbus 1049
3180 AA  Rozenburg

T: (0181) 25 20 99
T: (0181) 25 20 70 reparatie
E: info@ressortwonen.nl
  • A
  • A
  • A