goed wonen... onze zorg - Ressort Wonen

WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning is per 1 januari 2007 van kracht. Door deze wet is de gemeente verantwoordelijk geworden voor een groot deel van de thuiszorg en de gehandicapten-voorzieningen, met name woon- en leefvoorzieningen. Verstrekt worden woonvoorzieningen, rolstoelen en vervoersvoorzieningen, zodat gehandicapten kunnen deelnemen aan het maatschappelijk verkeer.
Beoogd wordt ergonomische belemmeringen die mensen in hun woning ondervinden op te heffen of te verminderen. Omdat de WMO een kaderwet is moet de gemeente een verordening maken om verstrekkingen nader te regelen.Om in aanmerking te komen voor de regeling moet er sprake zijn van aantoonbare beperkingen ten gevolge van ziekte of handicap bij het normale gebruik van de woning. Deze beperkingen moeten langdurig van aard zijn.

Wilt u in aanmerking komen voor deze voorziening? Neemt u dan contact op met het Zorgloket van de gemeente Rotterdam, tel. 14010. 

Niet alle voorzieningen die u in uw woning nodig kunt hebben worden verstrekt via de WMO regeling. Hierbij kunt u denken aan een één hendel mengkraan en een verhoogd toilet. Omdat deze voorzieningen voor veel ouderen en gehandicapten een grote verbetering van de kwaliteit van leven betekenen, verstrekt Ressort Wonen dergelijke voorzieningen. Hiervoor moet u in het bezit zijn van een serviceabonnement.

Aanvragen is mogelijk via ons contactformulier op deze website of door een brief te schrijven naar Postbus 1049, 3180 AA Rozenburg. Uw aanvraag wordt dan door de coördinator dagelijks onderhoud beoordeeld.

Nieuws

Eerste resultaten visitatie bekend
De afgelopen maanden is bij Ressort Wonen een visita...
| Lees meer
Visitatierapport geeft inkijk in Ressort Wonen

Bij woningcorporaties wordt elke 4 jaar een visitati...

| Lees meer
Eerste huizen verwarmd met waterstof komen in Rozenburg

In de Rotterdamse deelgemeente Rozenburg start een p...

| Lees meer

Contact

Ressort Wonen
Juliana van Stolberglaan 7
3181 HH  Rozenburg
            
Postadres: Postbus 1049
3180 AA  Rozenburg

T: (0181) 25 20 99
T: (0181) 25 20 70 reparatie
E: info@ressortwonen.nl
  • A
  • A
  • A