Inloggen

Vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties

Een samenleving waarin iedereen kan meedoen en meetelt. Daar maken Rozenburgers zich sterk voor. Ressort Wonen draagt daar ook aan bij. En dat doen we niet alleen. Om écht een verschil te kunnen maken, werken we samen met verschillende organisaties voor zorg en welzijn, zoals DIA, Pameijer en Careyn.

DIA

Een leuke en nuttige dagbesteding vóór en dóór Rozenburgers. Samen met DIA heeft Ressort Wonen de klussendienst opgericht. Heb je hulp nodig of vind je het juist leuk om je in te zetten als vrijwilliger? Dan kun je je aanmelden en ondersteun je de huismeesters bij verschillende klussen. Leuk om te doen en ook nog eens een belangrijke taak. Je helpt medebewoners hier écht verder mee. Zo snijdt het mes aan twee kanten! Meer weten? Neem contact op met Zuleyha Ilk van participatie. Dat kan via zuleyhailk@ressortwonen.nl of via tel (0181) 25 20 92.

Pameijer

Wonen, werken en opgroeien: niet voor iedereen is dat zo vanzelfsprekend. Voor sommige mensen is zelfstandig wonen net een brug te ver. Stichting Pameijer helpt bij begeleid wonen en wij verhuren een aantal woningen aan deze stichting. Maar er is meer: de bewoners van Pameijer kunnen werkervaring opdoen als vrijwilliger.  Bijvoorbeeld door de huismeesters te helpen. Natuurlijk wordt er eerst goed gekeken welke werkzaamheden het beste passen. Wil je hierover meer informatie? Neem dan contact op met Zuleyha Ilk, via zuleyhailk@ressortwonen.nl of tel (0181) 25 20 92. Zij helpt je graag verder!

Careyn

Careyn biedt goede zorg aan huis. Dus ook aan huurders die dit nodig hebben. Een goed voorbeeld zijn onze woningen aan de Blankenburg. Daar kunnen bewoners eenvoudig gebruik maken van de diensten van Careyn. Ook zijn er diverse voorzieningen voor ouderen in de flat zelf. Zoals de huisarts, fysiotherapie maar ook een gezellige ontmoetingsruimte. Heb je ook wat meer hulp nodig en heb je een zorgindicatie? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een fijne woning met mogelijkheden voor goede zorg aan huis. Priscilla Asare van onze afdeling Woonservice weet hier alles van en helpt je graag verder. Stuur een bericht aan woonservice@ressortwonen.nl of neem telefonisch contact op via (0181) 25 20 93.