Inloggen

Kenmerken
Aantal sociale huurwoningen
36
Omschrijving

Flexwoningen: een thuis voor iedereen!

In Rozenburg is veel behoefte aan extra woonruimte. Ook voor jongeren. Dit bleek al uit een onderzoek door jonge onderzoekers afgestudeerd aan de TU Eindhoven en bij de verhuring van de gerenoveerde woningen aan de Beatrixstraat.

Ressort Wonen draagt hier graag een steentje aan bij!

Daarom hebben wij bij de Rijksoverheid ingeschreven op 36 flexwoningen. Deze woningen willen we plaatsen op de locatie van de voormalige basisschool de Ark aan de Laan van Nieuw Blankenburg. Op 4 juli lichtten we dit toe aan de dorpsraad. Ook zij waren erg enthousiast over deze plannen. 

Tijdelijke sociale huurwoningen

De flexwoningen worden in ieder geval sociale huurwoningen met een tijdelijk huurcontract. Als je hier een woning accepteert dan behoud je wel je inschrijfduur bij WoonnetRijnmond, zodat je verder kunt zoeken naar een woning met een contract voor onbepaalde tijd. Na de zomer van 2023 pakten we dit project samen met de gemeente Rotterdam verder op.  

Flexwoningen, wat zijn dit nou eigenlijk?

Wat zijn flexwoningen en voor wie zijn ze bedoeld? Je ziet dit in de nieuwe video van Lekker Duidelijk van de gemeente Rotterdam

Vraag en antwoord flexwoningen

 • Wat zijn flexwoningen?
  Flexwoningen zijn compacte woningen vooraf gebouwd in een fabriek,  bestemd voor tijdelijke verhuur.
 • Voor wie zijn de flexwoningen bedoeld?
  De flexwoningen zijn vooral bedoeld voor (Rozenburgse) jongeren en spoedzoekers.
 • Komen er statushouders wonen in de flexwoningen?
  Ressort Wonen heeft voldoende regulier aanbod voor deze doelgroep. Onze focus ligt daarom op (Rozenburgse) jongeren en spoedzoekers.
 • Wat zijn spoedzoekers?
  Spoedzoekers zijn personen die door uiteenlopende omstandigheden snel woonruimte nodig hebben
 • Hoe zien de woningen eruit?
  De woningen zijn voorzien van sanitair en een basis-keuken. De woningen zijn van hoogwaardige bouwkwaliteit en voldoen aan de BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) eisen volgens bouwbesluit. Binnenkort delen we ook het uiterlijk met je. 
 • Wat zijn de maten?
  Er zijn verschillende type woningen. De maten lees je hieronder:
  -Klein: Ongeveer 17,5 m2 tijdelijke woning voor éénpersoonshuishoudens.
  -Middel: Ongeveer 35 m2 tijdelijke woning voor één- of tweepersoonshuishoudens.
  -Groot: Ongeveer 47,5 m2 tijdelijke woning voor (kleine) gezinnen.
 • Wat worden de huurprijzen?
   Hieronder vind je een indicatie. Huurtoeslag is mogelijk.
  -Klein: Kwaliteitskortingsgrens: € 452,20
  -Middel: Lage aftoppingsgrens: € 647,19
  -Groot: Hoge aftoppingsgrens: € 693,60
 • Kan ik me aanmelden en zo ja, wanneer?
  Op dit moment is het nog niet mogelijk om je aan te melden. Als het zover is, dan lees je dit op deze website.
 • Komen er extra parkeerplekken?
  Op dit moment bekijken we de parkeervoorzieningen. Zodra er nieuws is dan lees je dit op de website.
 • Hoe zit het met de buitenruimte?
  De woningen hebben zelf geen buitenruimte zoals een tuin of balkon. Over de buitenruimte om de woningen heen betrekken we de omwonenden in het participatieproces. Denk aan het groen of een fietsenstalling.
 • Ik ben omwonende, wat merk ik van de eventuele bouw?
  Zoals bij elk bouwproject kunt u mogelijk iets van overlast ervaren. De bouwvoorbereiding en het plaatsen van de fundering (heien van palen) duurt ongeveer 4 weken. Hierna plaatst een kraan de woonelementen. Het kan zijn dat u lichte overlast ervaart van timmerwerk en afvoer van materialen. De elementen zijn al voor 95% gereed als ze aankomen op de bouwlocatie. Dit scheelt veel bouwoverlast.
 • Hoe lang blijven de woningen hier staan?
  De kwaliteit van de woningen is heel goed. Ze kunnen tientallen jaren mee. Afhankelijk van de toekomstplannen van de locatie, kunnen de woningen na worden verplaatst naar een andere locatie. 

Een mooie dag voor Rozenburg: contract flexwoningen getekend

 

Op 14 september 2023 was het zover! Onze directeur Frans Desloover tekende samen met minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) een overeenkomst voor 36 flexwoningen. Je ziet deze woningen binnenkort op Rozenburg. Ze zijn vooral bedoeld voor jongeren en spoedzoekers. Volgens Hugo de Jonge geven wij met deze flexwoningen een mooi visitekaartje af. Aan de corporatiewereld in Nederland en aan iedereen die een woning zoekt in Rozenburg en omgeving. “Het is een corporatie die snel schakelt en bereid is om afspraken te maken. Zij doen waar een woningcorporatie voor staat: betaalbaar wonen realiseren voor iedereen. Dat is in deze tijd belangrijker dan ooit.” We zijn natuurlijk erg trots op deze woorden.

 

Maart 2024: plaatsing flexwoningen later door onvoorziene omstandigheden

Jammer genoeg werden we onverwachts verrast met de vervuiling van een klein deel van de grond van de bouwlocatie. Hoewel het echt maar om een klein stukje gaat, moeten we hier op een juiste manier mee om gaan. Het is nodig om de grond te saneren en daarvoor is onderzoek nodig. Op basis van dat onderzoek maken we afspraken voor de uitvoering. De sanering vindt plaats voordat de grond aan ons opgeleverd wordt. De flexwoningen zelf staan al klaar in de opslag van de fabriek. Zodra het grond- en heiwerk is gedaan en de funderingen liggen, gaat het plaatsen van de woningen gelukkig heel vlot. Daar zijn we natuurlijk blij mee want hoe eerder de woningen beschikbaar zijn voor woningzoekenden, hoe beter.”

 

Kaart