Inloggen

Esdoornlaasn+stempel.jpg

Groot onderhoud Esdoornlaan,

Onderhoud

Kenmerken
Omschrijving
De woningen aan de Esdoornlaan krijgen een grondige opknapbeurt

Op 11 juni ondertekenden directeur Frans Desloover en Hans van der Krogt (directeur Smits Vastgoedzorg) een samenwerkingsovereenkomst, HET startschot van het grootschalig onderhoud aan de 5 flats van de Esdoornlaan. De entrees krijgen een opknapbeurt, bij 60 woningen vervangen we de kozijnen en de gehele flat krijgt een nieuwe "schil" voorzien van isolatie. Binnen vernieuwen we de keuken, de badkamer en het toilet. Dit alles geeft de bewoners echt een grote verbetering in het woongenot. Natuurlijk betrekken we als eerste de huurders hierbij.  Er is een klankbordgroep van bewoners die actief meedenkt over alle fasen van de verbouwing. Want wie weet er nou beter wat er nodig is, dan de bewoner zelf?

De brochure met alle plannen vind je hier. We maakten ook een duidelijke factsheet voor dit bijzondere project. 

De modelwoning

Vanaf de laatste week van augustus 2019 werkten we aan de modelwoning aan de Esdoornlaan 50. In deze woning vervingen we alvast de badkamer, keuken en toilet zodat je als bewoner een goed beeld krijgt hoe je woning kan worden. Eind november 2019 was deze woning klaar voor bezichtiging. Alle bewoners kregen een uitnodiging en veel huurders namen al een kijkje.

Huuraanpassing en besparing: akkoord van de bewoners

Voor al dit moois is een huurverhoging noodzakelijk. Gelukkig dalen de energiekosten door de verbeteringen flink! De huurwijziging bespraken we natuurlijk met de klankbordgroep, en we vroegen alle huurders om akkoord. Meer dan 70% van de huurders was het eens met de plannen.

In mei maakten we, ondanks het corona-virus, een start met de verbouwing. De werkzaamheden worden zeer waarschijnlijk in januari van dit jaar afgerond. Het was niet altijd even makkelijk voor onze bewoners, maar het resultaat mag er zijn. We gunnen hen veel woonplezier in deze moderne en energiezuinige flat!

 

 

Kaart

Planning

  • Juni   2019:              tekenen samenwerkingsovereenkomst met Smits Vastgoed
  • Nov   2019:              uitnodiging bewoners voor bezichtiging modelwoning en vraag om akkoord
  • Jan    2020:              70% van de bewoners is akkoord
  • April 2020:               woonwinkelen en warme opnames
  • Mei   2020:              start uitvoering werkzaamheden
  • Jan    2021:              project gereed?

De Esdoornlaan in een nieuw jasje

Een mooie nieuwe uitstraling aan de buitenkant en meer luxe in de woning! De vijf appartementencomplexen aan de Esdoornlaan zijn helemaal vernieuwd. In de tijd van de verbouwing was het voor iedereen natuurlijk even aanpassen, maar nu de verbouwing (bijna) klaar is, is het volop genieten voor de huurders. De nieuwe badkamer, keuken en toilet zijn prachtig én duurzaam. Bijzonder is ook dat alle werkzaamheden in nauwe samenwerking met de huurders (via een klankbordgroep) zijn uitgevoerd. Over het resultaat én de ervaringen van huurders en de bouwbegeleiding is nu een video gemaakt. Kijk mee!