Inloggen

Nieuw Welgelegen januari 2020 vierkant.png

Nieuw Welgelegen,

Nieuwbouw

3 kamerwoningen, dus 2 slaapkamers

Kenmerken
Status
Bouw gestart
Aantal sociale huurwoningen
44
Omschrijving

Bekijk Verhuurbrochure Nieuw Welgelegen

De nieuwbouw voor de woningen van Welgelegen stond al een tijd op onze agenda. Na een periode van voorbereiding is het nu dan ook zo ver: we bouwen 44 nieuwbouw seniorenwoningen, aangepast aan de eisen van deze tijd. Helaas was het noodzakelijk om de 36 ‘oude’ woningen te slopen en de zittende huurders te verhuizen. Deze huurders kregen wel een terugkeergarantie: na de oplevering hebben ze als eerste de mogelijkheid om een woning te kiezen. De huur van de nieuwbouwwoningen zal onder de huurtoeslaggrens liggen.

 

Meer doorstroming

Meer mensen moeten kans krijgen op een fijne passende woning! Daar gaan we voor. Daarom geven we 55-plussers die nu in een eengezinswoning wonen van Ressort Wonen voorrang bij Nieuw Welgelegen. Deze huurders filteren we uit de lijst met reacties vanuit WoonnetRijnmond. Jonge gezinnen kunnen dan verhuizen naar zo’n eengezinswoning. De woning die zij achterlaten komt dan weer beschikbaar voor nieuwe bewoners! Op die manier komt er een 'treintje' van verhuizingen op gang.

 

Samen plannen maken

De (oud)bewoners werden betrokken bij de plannen voor de nieuwbouw. Op 25 september 2019 vond een eerste bewonersbijeenkomst plaats in ontmoetingscentrum ‘t Veerhuis. Daar zagen de oud bewoners en familie de voorlopige tekeningen van de nieuwe woningen. Een belangrijk onderwerp van gesprek was de doorstroming van senioren in Rozenburg. Dat heeft natuurlijk ook onze volle aandacht. Door de coronamaatregelen, was het niet mogelijk om een tweede bijeenkomst te organiseren. De oud-bewoners van Welgelegen kregen regelmatig een persoonlijke nieuwsbrief met een update over het project. Daarin vertelden we onder meer dat alle oud-bewoners voor 2020 naar een andere (tijdelijke) woning verhuisden. Door onverwachte vertragingen duurde het helaas wat langer voordat we konden slopen. Daarom zorgde Ad Hoc Beheer tot april 2021 voor het tijdelijke verhuur van de woningen. In het relatiemagazine lees je meer over de rol van Ad Hoc Beheer en die overbruggingsperiode

 

44 nieuwe appartementen

Op 21 juni 2021 maakten we een start met de sloop van 'Oud’ Welgelegen. De ontwikkelaar van Nieuw Welgelegen is bouwbedrijf Jan Snel BV. (Ondertussen heet het bedrijf: Daiwa House Modular Europe). Zij schakelden het bedrijf Kleywegen in voor de sloop. In oktober/november 2021 gingen de heipalen de grond in. Jaco Witvliet, projectleider Vastgoed bij Ressort Wonen, vertelt in een video wat er bijzonder is aan de techniek en waarom hiervoor gekozen is.

Van fabriek naar bouwplaats

Ondertussen bouwde Daiwa House Modular Europe de woningen in de fabriek in Montfoort. Dat doen zij in modules. Drie van deze modules vormen uiteindelijk één woning. Max Smits, projectleider bij Daiwa House Modular Europe, gaf een korte rondleiding door de fabriek:

 

Eind januari werden de eerste modules naar Rozenburg gereden en plaatste het bedrijf de eerste woningen. Zo wordt Nieuw Welgelegen op een snelle, duurzame manier en met zo min mogelijk overlast voor omwonenden klaar gemaakt voor oplevering! Bij zo’n bijzonder project hoort natuurlijk ook een feestelijk moment. Bij de plaatsing van de eerste modules op 27 januari maakten wij live vanaf de bouwplaats een uitzending!

Bekijk de hele hele uitzending

De bouw van Nieuw Welgelegen in Vogelvlucht

De bouw van Nieuw Welgelegen is in volle gang! Met een timelapse camera volgen we de ontwikkeling van de seniorenwoningen. Het geeft een goed beeld van de werkzaamheden op de bouwplaats. En dat laten wij jou natuurlijk graag zien! Met deze video kan jij meekijken tot maart 2021.  

 

De oplevering van huurwoningen Nieuw Welgelegen schuift op

Helaas zorgt de aanleg van nutsvoorzieningen voor een kink in de kabel van dit mooie project. Zo als het er nu naar uitziet schuift de oplevering op naar oktober 2022. Wij doen er alles aan om dit toch te vervroegen! Via deze pagina houden we je zeker op de hoogte.

Kaart