Inloggen

Nieuw Welgelegen januari 2020 vierkant.png

Nieuw Welgelegen,

Nieuwbouw

3 kamerwoningen

Kenmerken
Aantal sociale huurwoningen
44
Omschrijving

Ressort Wonen denkt al een tijd na over nieuwbouw voor de woningen van Welgelegen, en nu is het zo ver: We realiseren 44 splinternieuwe seniorenwoningen, helemaal aangepast aan de eisen van deze tijd. Jammer genoeg  is het hiervoor noodzakelijk om de 36 huidige woningen te slopen, en de zittende huurders uit te verhuizen. De huurders van Welgelegen krijgen dan ook een terugkeergarantie. Dit betekent dat we de woningen na oplevering, eerst aanbieden aan de voormalige bewoners. De huur van deze nieuwbouwwoningen zal onder de huurtoeslaggrens liggen. De ontwikkelaar van Nieuw Welgelegen is bouwbedrijf Jan Snel BV.  De datum voor de start bouw is nog niet bekend.

Op 25 september vond de bewonersbijeenkomst plaats in ontmoetingsruimte Het Veerhuis aan Blankenburg.  We bespraken de plannen en lieten de voorlopige tekeningen zien van de nieuwe woningen. Binnenkort weten we meer over hoe we de woningen aan nieuwe huurders aanbieden. Zeker is dat we daarbij aandacht geven aan de doorstroming van senioren in Rozenburg. De laatste versie van de nieuwbouwplannen vind je hier.

Om Welgelegen in afwachting van de sloop netjes en leefbaar te houden namen we Ad Hoc in de arm. Deze leegstandsbeheerder plaatst tijdelijke bewoners die bijdragen om de buurt netjes te houden.

Wil je op de hoogte blijven van dit nieuwbouwproject? Houd deze pagina dan goed in de gaten!

Kaart