Inloggen

Nieuw Welgelegen januari 2020 vierkant.png

Nieuw Welgelegen,

Nieuwbouw

3 kamerwoningen

Kenmerken
Aantal sociale huurwoningen
44
Omschrijving

Ressort Wonen denkt al een tijd na over nieuwbouw voor de woningen van Welgelegen, en nu is het zo ver: We realiseren 44 splinternieuwe seniorenwoningen, helemaal aangepast aan de eisen van deze tijd. Jammer genoeg was het noodzakelijk om de 36 huidige woningen te slopen en de zittende huurders uit te verhuizen. Deze huurders van Welgelegen kregen dan ook een terugkeergarantie. Dit betekent dat we de woningen na oplevering, eerst aanbieden aan de voormalige bewoners. De huur van deze nieuwbouwwoningen zal onder de huurtoeslaggrens liggen.

Natuurlijk werden de (oud) bewoners betrokken bij deze plannen

Op 25 september 2019 vond een bewonersbijeenkomst plaats in ontmoetingsruimte Het Veerhuis aan Blankenburg. We bespraken de plannen en lieten de voorlopige tekeningen zien van de nieuwe woningen. Een belangrijk punt binnen deze bijeenkomst was de doorstroming van senioren in Rozenburg. Hier is zeker aandacht voor. Door het coronavirus was er helaas geen tweede bijeenkomst mogelijk. Voormalige bewoners zonden we regelmatig een persoonlijke nieuwsbrief. Alle oud-bewoners verhuisden voor 2020 naar een andere (tijdelijke) woning. Door onvoorziene vertragingen beheerde vervolgens Adhoc voor ons de woningen. 

We zijn gestart!

Op 21 juni 2021 maakten we een start met de sloop van Oude Welgelegen. Vervolgens wordt er gewerkt aan de opbouw van deze mooie nieuwbouwappartementen. De ontwikkelaar van Nieuw Welgelegen is bouwbedrijf Jan Snel BV. Zij schakelden het bedrijf Kleywegen in voor de sloopwerkzaamheden. De heipalen volgen in oktober/november 2021.  Hierna bouwt Jan Snel de modules voor de woningen in een fabriek en plaatst deze vervolgens op locatie. We verwachten dat de nieuwbouw 1e helft 2022 klaar is.

De verhuur: nog even geduld...

De woningen bieden we over enkele maanden aan via de site van Woonnet-Rijnmond. Zodra bekend is wanneer we de advertentie plaatsen, laten we dit op deze site weten. Ook komt er een aankondiging in de Rozenburgse Courant. Er is nu al veel interesse. Houd daarom de krant en/of deze site goed in de gaten, en zorg alvast voor een inschrijving bij Woonnet-Rijnmond. Wil je weten hoe we de woningen toekennen? Lees dan dit nieuwsbericht

Nieuwsgierig naar de woningen?

Neem dan snel hier een kijkje voor een uitgebreide catalogus. Dit is de laatste stand van zaken, maar er kan altijd nog iets veranderen. 

 

 

Kaart