goed wonen... onze zorg - Ressort Wonen

Nieuws

Reactie op "Zonneboilers. Laat de zon maar schijnen! ":

Velden met (*) zijn verplicht.
Zonneboilers. Laat de zon maar schijnen!
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Zonneboilers. Laat de zon maar schijnen!

Alles draait om duurzaam . . .
“Een zonneboiler is geweldig,” vertelt Jaco Witvliet, opzichter planmatig onderhoud bij Ressort Wonen. “En omdat op dit moment 135 eengezinswoningen in de Vogelbuurt een flinke metamorfose krijgen, benutten we ook graag de mogelijkheid om verder te verduurzamen. De woningen krijgen onder meer nieuwe daken, dakramen, dakpannen en isolatie. Ook het gevelvoegwerk wordt aangepakt en er worden zonnepanelen geplaatst. Het aanbod van een zonneboiler past naadloos in dit rijtje van verduurzaming.

En dat de inwoners van Rozenburg oog hebben voor het milieu, is wel duidelijk: er kwamen in korte tijd al 60 aanmeldingen en het aantal neemt nog steeds toe. Logisch, want het is een mooi apparaat: zonneboilers zorgen ervoor dat het gasverbruik voor tapwater met minstens 50% terugloopt. Dat scheelt dus in je portemonnee én het helpt het milieu. In de Vogelbuurt worden nog dit jaar 40 boilers geplaatst. En in 2018 zijn dat er minimaal nog eens 25 stuks.”

Hoe werkt een zonneboiler?
Een zonneboiler bestaat uit een voorraadvat (boiler) en één of meerdere zonnecollectoren die op het dak worden geplaatst. De UV-panelen op het dak absorberen de zonne-energie en nemen de warmte op en daarmee wordt het water in het voorraadvat verwarmd. Zodra je warm water nodig hebt, wordt dit uit het voorraadvat gehaald. Omdat dit water een stuk warmer is dan het gewone leidingwater, is er minder energie nodig om het te verwarmen. Als het vat leeg is, neemt de CV-ketel het proces over. Je hebt dus gewoon áltijd een warme douche.”

Pagina terug

Nieuws

Eerste vlogs Ressort Wonen online!
Ressort Wonen is volop bezig met vernieuwing van de ...
| Lees meer
Prestatieafspraken getekend
Op maandag 4 december 2017 zijn aan de Coolsingel in...
| Lees meer
Modernisering dienstverlening en verbouwing kantoor

Huurders verdienen een moderne en professionele dien...

| Lees meer

Contact

Ressort Wonen
Juliana van Stolberglaan 7
3181 HH  Rozenburg
            
Postadres: Postbus 1049
3180 AA  Rozenburg

T: (0181) 25 20 99
T: (0181) 25 20 70 reparatie
F: (0181) 25 20 98
E: info@ressortwonen.nl
  • A
  • A
  • A