goed wonen... onze zorg - Ressort Wonen

Nieuws

Reactie op "‘Gewoon nog nieuwe gordijnen kopen’":

Velden met (*) zijn verplicht.
‘Gewoon nog nieuwe gordijnen kopen’
(*):
(*):
(*):
:
(*):

‘Gewoon nog nieuwe gordijnen kopen’

Rozenburg is, zeker vergeleken met Rotterdam, relatief sterk aan het vergrijzen. Ressort-directeur Desloover ziet niet alleen het aantal senioren toenemen, maar ook de gemiddelde leeftijd. ,,We worden steeds ouder. En dat gaat nu eenmaal vaak gepaard met een toename van gebreken. Dat vraagt om aangepaste woningen,’’ zegt hij.
Er is nog een tweede reden om te herontwikkelen. De woningen hebben een tamelijk slechte energetische prestatie; ze zijn niet duurzaam.
Maar voorlopig staat Welgelegen er nog. ,,Als er bewoners zijn die zich afvragen of ze nog nieuwe gordijnen zullen kopen, dan zou ik zeggen: gewoon doen. Want ze zullen er nog lang plezier van hebben,’’ aldus Desloover.

Herontwikkeling van start
Dat neemt niet weg dat de herontwikkeling van Welgelegen nu wel van start is gegaan met een stedenbouwkundige studie, gemaakt door Kampman Architecten in Den Haag. ,,Het is een onderzoek naar wat er ruimtelijk mogelijk is. Geen torenflats uiteraard. Die passen helemaal niet in dit deel van Rozenburg,’’ zegt Desloover.
De eerste schetsen van Kampman gaan uit van woningen met een eigentijdse plattegrond en van één à twee bouwlagen extra. Met aandacht voor de woonomgeving, zodat de nieuwbouw eveneens een lieve en charmante woonbuurt zal opleveren.

We gaan stap voor stap
,,We zitten nu in de initiatieffase,’’ zegt Desloover. ,,Daarna volgt de definitiefase. Dan komt de voorlopige ontwerpfase, waarin plattegronden en bouwontwerpen worden gemaakt, daarna de definitieve ontwerpfase en dan de realisatiefase. Maar al die fases bij elkaar vormen een proces van jaren!’’
Het bestemmingsplan moet worden gewijzigd, veronderstelt Desloover, en ook daar gaat veel tijd mee gemoeid.
Huurders die er nieuw komen wonen, krijgen een regulier huurcontract voor onbepaalde tijd. ,,Wel vinden wij het correct om ze te informeren dat er aan herontwikkeling wordt gedacht. Mondeling is wel aangegeven dat er op enig moment mogelijk sloop en nieuwbouw volgt,’’ zegt Desloover, die nu anderhalf jaar directeur-bestuurder van Ressort Wonen is.

Huurders worden geinformeerd
De corporatie heeft de zittende huurders op Welgelegen in 2015 geïnformeerd over wijziging van de doelgroep. ,,Daarnaast zijn ons meerjarenplan en onze prestatieafspraken met de gemeente Rotterdam en de huurdersvereniging Rozenburg openbaar, dus het zingt wel rond. Ik verwacht niet dat de bewoners nu ineens zullen schrikken. Maar dat hoeft ook niet, want voorlopig gebeurt er voor hen niets,’’ besluit hij.

Pagina terug

Nieuws

Eerste vlogs Ressort Wonen online!
Ressort Wonen is volop bezig met vernieuwing van de ...
| Lees meer
Prestatieafspraken getekend
Op maandag 4 december 2017 zijn aan de Coolsingel in...
| Lees meer
Modernisering dienstverlening en verbouwing kantoor

Huurders verdienen een moderne en professionele dien...

| Lees meer

Contact

Ressort Wonen
Juliana van Stolberglaan 7
3181 HH  Rozenburg
            
Postadres: Postbus 1049
3180 AA  Rozenburg

T: (0181) 25 20 99
T: (0181) 25 20 70 reparatie
F: (0181) 25 20 98
E: info@ressortwonen.nl
  • A
  • A
  • A