goed wonen... onze zorg - Ressort Wonen

Nieuws

Reactie op "Budgetcoach helpt huurders Ressort Wonen ":

Velden met (*) zijn verplicht.
Budgetcoach helpt huurders Ressort Wonen
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Budgetcoach helpt huurders Ressort Wonen

Wat is budgetcoaching?

Budgetcoaching is een preventieve maatregel. Het helpt betaalproblemen te voorkomen. De budgetcoach stelt samen met de huurder een budgetplan op, afgestemd op de persoonlijke situatie. Het budgetplan biedt houvast en helpt  financiële moeilijkheden op te lossen en weer balans te brengen tussen inkomsten en uitgaven.

Persoonlijke begeleiding

Steeds meer mensen komen in de financiële problemen. Ze zijn het overzicht over hun eigen geldzaken helemaal kwijt. "Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zoals bijvoorbeeld een plotselinge daling van het inkomen door ziekte, scheiding of ontslag. Het kan ook komen door een te laag inkomen of het té makkelijk uitgeven van geld. Een budgetcoach is iemand die mensen helpt grip te krijgen op geldzaken", aldus Carla Lugtenburg, medewerkster Woonservice en ook verantwoordelijk voor het incassobeleid. Het vroegtijdig inschakelen van een budgetcoach voorkomt verder oplopende, problematische schulden en administratieve chaos. Als het kan, worden schulden aangepakt, bijvoorbeeld met een betalingsregeling. En er  wordt gezocht naar oplossingen voor  de problemen die de schulden veroorzaakten. Uiteraard kan er sprake zijn van schaamte. Dit is echter onnodig. Heel het traject wordt in vertrouwelijkheid behandeld mede door de bezoeken aan huis, dus in de privésfeer. 

Wat kost het inschakelen?

De hulp die de budgetcoach biedt is gratis. Ressort Wonen neemt de kosten voor haar rekening. Dit geldt voor alle huurders van Ressort Wonen met -dreigende- betalingsproblemen en is onafhankelijk van het inkomen. "Schuldproblemen komen overal in de maatschappij voor en Ressort Wonen biedt deze dienst gratis aan om de huishoudfinanciën weer op de rit te krijgen. En het mes snijdt aan twee kanten: het helpt onze huurders en het voorkomt huurachterstanden met alle eventuele gevolgen" aldus Carla Lugtenburg. 

Informatie of interesse

Voor het aanvragen van een intakegesprek of meer informatie over budgetcoaching is Carla Lugtenburg de aangewezen persoon. Zij legt graag alle ins en outs uit en de mogelijkheden om gebruik te maken van de coach. Zij is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer (0181) 25 20 93 of via de mail: clugtenburg@ressortwonen.nl.
Pagina terug

Nieuws

Opnieuw lage huurverhoging huurders Ressort Wonen

De overheid bepaalt jaarlijks hoeveel de netto huur ...

| Lees meer
Jaarverslag 2017 in korte film

Ressort Wonen informeert graag de huurders en relati...

| Lees meer
Budgetcoach helpt huurders Ressort Wonen

De huurders van Ressort Wonen met dreigende financië...

| Lees meer

Contact

Ressort Wonen
Juliana van Stolberglaan 7
3181 HH  Rozenburg
            
Postadres: Postbus 1049
3180 AA  Rozenburg

T: (0181) 25 20 99
T: (0181) 25 20 70 reparatie
E: info@ressortwonen.nl
  • A
  • A
  • A