goed wonen... onze zorg - Ressort Wonen

Nieuws

Reactie op "Opnieuw lage huurverhoging huurders Ressort Wonen":

Velden met (*) zijn verplicht.
Opnieuw lage huurverhoging huurders Ressort Wonen
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Opnieuw lage huurverhoging huurders Ressort Wonen

Huurprijsbeleid

Een gematigd huurprijsbeleid is een van de speerpunten van het Strategisch Meerjaren Plan van Ressort Wonen. Daarom is ook voor 2018 besloten om de huurverhoging voor alle woningen te beperken tot 1,65%. Dit is inflatievolgend met een opslag van 0,25%. Uiteraard is dit percentage in goed overleg met de Huurdersvereniging Rozenburg vastgesteld. Bij de huurprijs van de garages hoort een verhoging van 1,4 tot 3,4%, afhankelijk van de grootte en de huidige huurprijs van de garage.

Duurzaamheid en woonlasten

Ressort Wonen wil de energielasten terugdringen. En daarmee de totale woonlasten. Dit doet de corporatie met het aanbrengen van zonnepanelen, zonneboilers en isolerende maatregelen.  Naast gematigde huurverhoging dus ook verduurzamen voor lagere woonlasten.

Fonds duur scheefwonen

Ressort Wonen heeft een fonds gecreëerd. De gelden zijn bestemd ter ondersteuning van huurders die in verhouding tot hun inkomen te duur wonen. En daardoor noodgedwongen moeten verhuizen. Deze huurders kunnen zelf contact met Ressort Wonen opnemen voor verdere informatie over de mogelijkheden en de te bieden hulp.

Informatie en aanzeggingsbrief

De gematigde huurverhoging gaat in op 1 juli 2018. Alle huurders hebben inmiddels een persoonlijke brief met een toelichting op de regels van de huurverhoging ontvangen. Daarin staat vermeld hoe Ressort Wonen de nieuwe huur heeft berekend.  

Niet eens met de voorgestelde huurverhoging

Tegen de huurverhoging kan bezwaar gemaakt worden bij de Huurcommissie.De huurder maakt het bezwaar tegen de aangezegde verhoging vóór de voorgestelde ingangsdatum.Het formulier bezwaarschrift is te downloaden bij het secretariaat van de Huurcommissie, www.huurcommissie.nl en kan ingeleverd worden bij Ressort Wonen.

Aanvragen huurtoeslag

Ressort Wonen biedt ook hulp bij het aanvragen of wijzigen van de huurtoeslag. De medewerkers kunnen aan de hand van de inkomensgegevens een proefberekening maken en/of de aanvraag verzorgen. Dan is het wel nodig dat men een geldige DigiD-code meeneemt. De huurder moet dan zelf inloggen.

Pagina terug

Nieuws

Vacature lid van de Raad van Commissarissen

Ressort Wonen zoekt een huurderscommissaris met wort...

| Lees meer
Eerste resultaten visitatie bekend
De afgelopen maanden is bij Ressort Wonen een visita...
| Lees meer
Opnieuw lage huurverhoging huurders Ressort Wonen

De overheid bepaalt jaarlijks hoeveel de netto huur ...

| Lees meer

Contact

Ressort Wonen
Juliana van Stolberglaan 7
3181 HH  Rozenburg
            
Postadres: Postbus 1049
3180 AA  Rozenburg

T: (0181) 25 20 99
T: (0181) 25 20 70 reparatie
E: info@ressortwonen.nl
  • A
  • A
  • A