Inloggen

Leefbaarheid

Het woord leefbaarheid staat eigenlijk voor ‘samen leven’. En dat betekent rekening houden met elkaar. Niet altijd even makkelijk, maar wel belangrijk. Samen zorgen voor een fijne sfeer in de wijk: daar draait het om!

BuitenBeter app van de gemeente

Sommige zaken die te maken hebben met jouw woonomgeving kunnen worden opgelost door de gemeente. Zoals een verzakte stoep, kapotte straatverlichting of parkeeroverlast. Dit kun je makkelijk melden via de gratis BuitenBeter-app. In vier korte stappen maak je snel een melding en binnen drie dagen krijg je reactie van de gemeente Rotterdam. Natuurlijk kun je ook rechtstreeks met de gemeente bellen via het servicenummer 14010.

Burenoverlast: wat doe je eraan?

Heb je klachten die te maken hebben met zaken in en rondom jouw woning? Ligt er rommel op de galerij of in de hal van jouw flat? Heb je andere overlast van jouw buren? Ga eerst met de buren praten. Verandert de situatie niet? Neem dan contact op met de Afdeling Woonservice van Ressort Wonen via (0181) 25 20 99. Komt de overlast regelmatig terug? Dan is het verstandig de klachten schriftelijk bij ons te melden. Dat kan via onderstaand formulier. 

Burenoverlast melden

Gegevens