Inloggen

Leefbaarheid

Het woord leefbaarheid staat eigenlijk voor ‘samen leven’. En dat betekent rekening houden met elkaar. Niet altijd even makkelijk, maar wel belangrijk. Samen zorgen voor een fijne sfeer in de wijk: daar draait het om!

Burenoverlast: wat doe je eraan?

Heb je een melding die te maken hebben met zaken in en rondom jouw woning? Ligt er rommel op de galerij of in de hal van jouw flat? Of heb je andere overlast van jouw buren? Ga eerst met de buren praten. Verandert de situatie niet? Neem dan contact op met onze  afdeling Wonen via (0181) 25 20 99. Komt de overlast regelmatig terug? Dan is het verstandig dit schriftelijk bij ons te melden. Dat kan via onderstaand formulier. 

Zuleyha Ilk, onze medewerker Leefbaarheid geeft in het magazine van juli 2021 een voorbeeld. 

Advieslijn Woonoverlast Rotterdam

Voor overlast kan ook je terecht bij de Advieslijn Woonoverlast Rotterdam (gemeente Rotterdam). Zij zijn bereikbaar via (088) 377 76 66. Het team bestaat uit mensen die speciaal voor deze advieslijn zijn opgeleid en hebben getekend voor geheimhouding. Je kunt dus met een gerust hart bellen en je verhaal doen bij één van de adviseurs. Nadat de adviseur een goed beeld heeft gekregen, bespreken jullie samen een aanpak. Wat kan jij zelf doen? Of welke stappen kun je nemen om samen tot een oplossing te komen.

Maak je je zorgen om een verwarde buurman of buurvrouw?

Bel dan het meldpunt voor verwarde personen van de gemeente Rotterdam via (0800) 1205. Op deze manier kan plaatselijke hulpverlening sneller ingeschakeld worden. Woon je in Brielle? Dan kan je een melding maken via de website van de gemeente Voorne aan Zee.

Burenoverlast melden

Gegevens