Inloggen

Huurwoning

Leuk dat je een woning zoekt in Rozenburg! In een paar stappen kun je je hier inschrijven voor een huurwoning. Voorwaarde is wel dat je 18 jaar of ouder bent en de Nederlandse nationaliteit of een wettige verblijfsstatus hebt.

Hoe werkt het?

Als je op zoek gaat naar een huurwoning, moet je je als woningzoekende inschrijven bij Woonnet Rijnmond. Dit kan online of op kantoor bij een van de woningcorporaties die bij Woonnet Rijnmond zijn aangesloten. Je krijgt dan een woonpas. Die heb je nodig als je op een woning wilt reageren. Het aanbod vind je dagelijks op de website van Woonnet Rijnmond

Hoe groot is de kans dat jij de woning krijgt?

Dit hangt af van je inschrijfduur als woningzoekende. Wie het langst ingeschreven staat, krijgt de woning als eerste aangeboden. Dus hoe langer je ingeschreven staat, hoe groter de kans dat jij de woning krijgt waarop je reageert. Maar let op! Voor sommige woningen geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. Reageer jij als eerste op deze woning, dan kom je bovenaan de lijst te staan! Je herkent deze ‘direct kans’-woningen aan het plaatje van een stopwatch en ‘Direct kans’ in de advertentie. De advertenties staan dagelijks vanaf 20.00 uur online.

Ben jij geselecteerd voor een woning?

Dan nodigen wij je uit voor een intakegesprek. Om zeker te weten dat jij de woning kunt betalen, doen we een inkomenscheck. Dit doen we aan de hand van het IBRI 60-formulier  van de Belastingdienst. Neem dit formulier dus ingevuld mee naar het intakegesprek. Als alle gevraagde gegevens juist zijn, kun je de woning gaan bekijken. Daarna beslis je binnen een paar dagen of je de woning wilt huren.
Let op: Heb je een huurachterstand of een andere lopende vordering op je huidig adres? Na reactie op onze woning wordt deze helaas niet aangeboden. De achterstand of vordering moet helemaal betaald zijn.

Voorwaarde is wel dat je 18 jaar of ouder bent en de Nederlandse nationaliteit of een wettige verblijfsstatus hebt.