Inloggen

Huurwoning

Leuk dat je een woning zoekt in Rozenburg, Brielle of Vierpolders! In een paar stappen kun je je hier inschrijven voor een huurwoning. Voorwaarde is wel dat je 18 jaar of ouder bent en de Nederlandse nationaliteit of een wettige verblijfsstatus hebt.

Hoe werkt het?

Als je op zoek gaat naar een huurwoning, moet je je als woningzoekende inschrijven bij WoonnetRijnmond. Dit kan online of op kantoor bij een van de woningcorporaties die bij WoonnetRijnmond zijn aangesloten. Je krijgt dan een inschrijfnummer. Dit heb je nodig als je op een woning wilt reageren. Het aanbod vind je dagelijks op de website van WoonnetRijnmond

Hoe groot is de kans dat jij de woning krijgt?

Dit hangt af van je inschrijfduur als woningzoekende. Wie het langst ingeschreven staat, krijgt de woning als eerste aangeboden. Dus hoe langer je ingeschreven staat, hoe groter de kans dat jij de woning krijgt waarop je reageert. Maar let op! Voor sommige woningen geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. Reageer jij als eerste op deze woning, dan kom je bovenaan de lijst te staan! Je herkent deze ‘direct kans’-woningen aan het plaatje van een stopwatch en ‘Direct kans’ in de advertentie. De advertenties staan dagelijks vanaf 20.00 uur online.

Ben jij geselecteerd voor een woning?

Dan nodigen wij je uit voor een intakegesprek. Het is erg belangrijk dat je gegevens op WoonnetRijnmond kloppen, en dit kijken we na tijdens je bezoek. Woningen wijzen we "passend toe". Dit betekent dat je inkomen en gezinssamenstelling past bij de woning. Om je inkomen na te kijken gebruiken we een inkomensverklaring van de belastingdienst: het IB 60-formulier. Neem deze verklaring altijd mee naar het intakegesprek. Als alle gevraagde gegevens juist zijn, kun je de woning gaan bekijken. Eventueel kunnen wij aanvullende informatie of documenten vragen. Daarna beslis je binnen een paar dagen of je de woning wilt huren.
Let op: Heb je een huurachterstand op je huidig adres? Dan kunnen we de woning weigeren. Dit is een extra aandachtspunt tijdens je gesprek met ons. 

Voorwaarde is wel dat je 18 jaar of ouder bent en de Nederlandse nationaliteit of een wettige verblijfsstatus hebt.