Inloggen

Huurwoningen

Leuk dat je een woning zoekt in Rozenburg, Brielle of Vierpolders! Je leest hier hoe je in aanmerking komt voor een fijne huurwoning. Voorwaarde is wel dat je 18 jaar of ouder bent en de Nederlandse nationaliteit of een wettige verblijfsstatus hebt.

Hoe werkt het?

Als je op zoek gaat naar een huurwoning in deze regio dan schrijf je je in als woningzoekende bij WoonnetRijnmond. Dit kan online of op kantoor bij een van de woningcorporaties die bij WoonnetRijnmond zijn aangesloten. Je krijgt dan een inschrijfnummer. Dit heb je nodig als je op een woning wilt reageren. Het aanbod vind je dagelijks op de website van WoonnetRijnmond

Hoe groot is de kans dat jij de woning krijgt?

Dit hangt af van je inschrijfduur als woningzoekende. Wie het langst ingeschreven staat, krijgt de woning als eerste aangeboden. Dus hoe langer je ingeschreven staat, hoe groter de kans dat jij de woning krijgt waarop je reageert. De advertenties staan dagelijks vanaf 20.00 uur online.

Ben je geselecteerd voor een woning?

Dan nodigen wij je uit voor een intakegesprek op kantoor of een groepsaanbieding in de woning. Het is erg belangrijk dat je gegevens op WoonnetRijnmond kloppen, en dit kijken we na tijdens je bezoek. Woningen wijzen we "passend toe". Dit betekent dat je inkomen en gezinssamenstelling past bij de woning. Om je inkomen na te kijken gebruiken we een inkomensverklaring van de belastingdienst: het IB 60-formulier. Neem deze verklaring altijd mee naar het intakegesprek of groepsaanbieding. Als alle gevraagde gegevens juist zijn, kun je de woning gaan bekijken. Eventueel kunnen wij aanvullende informatie of documenten vragen. 
Let op: Heb je een huurachterstand op je huidig adres? Dan kunnen we de woning weigeren. 

Hoe je in Rozenburg of Voorne aan Zee aan een huurwoning komt zie je ook in onderstaande video. 

Meer weten over

Verhuisvergoeding 55 plussers

Als je als 55 plusser een eengezinswoning achterlaat bij een verhuizing naar een appartement, dan is er bij Ressort Wonen een leuke vergoeding mogelijk.

Wat zijn de voorwaardes?

  • Je bent 55 jaar of ouder
  • Je laat een eengezinswoning achter
  • Je verhuist naar een 55 pluswoning van Ressort Wonen
  • Het bruto jaarinkomen is voor 1 persoon niet hoger dan € 25.075 of bij 2 personen niet hoger dan € 33.800

Wat is de vergoeding?

  • 1 maand geen dubbele huur
  • Verhuiskostenvergoeding van 1000 euro
  • Verhuisservice van 4 uur (of vergoeding bij drukte verhuizer)
Zorg altijd voor een meest recente inkomensverklaring van de belastingdienst