Inloggen

Duurzaam groot onderhoud

Waarom groot onderhoud?

Een woning moet je goed onderhouden. Net als de ruimte daaromheen. Dan blijft wonen comfortabel en betaalbaar. En woon je fijn en met plezier. Dat onderhoud moet je wel goed plannen en dit pakken we bij Ressort Wonen vakkundig en modern aan, samen met de bewoners. Het is makkelijker én voordeliger om een groot aantal woningen tegelijk aan te pakken, dan één voor één. We maken daarom een planning voor een langere periode. En natuurlijk houden we bij vernieuwingen rekening met duurzaamheid. Over die projecten vertellen we je graag meer.

Duurzaam wonen aan de Esdoornlaan

Onderhoud en duurzaamheid gaan hand in hand aan de Esdoornlaan. Deze opknapbeurt van 60 appartementen in vijf blokken mag er zijn. Het onderhoud is in samenwerking met de bewoners tot stand gekomen. Die zijn gelukkig ook maar wat blij met het eindresultaat.

We hebben alle werkzaamheden op een rijtje gezet in een korte factsheet. De buitenkant van de woningen lijkt wel nieuwbouw en de appartementen zijn binnen ook erg mooi geworden. En zeker een stuk behaaglijker. Dat komt onder andere door de dak- en gevelisolatie en de nieuwe kunststofkozijnen met hoogrendementsglas+++. Ook zijn er nieuwe keukens, badkamers, zuinige cv-ketels en ventilatiesystemen. De bewoners ontvingen zelfs een nieuwe inductieplaat. Bekijk hier alle ins en outs.

Duurzame woningen aan de Meerpaal

12 woningen verbouwen om er weer heerlijk te kunnen wonen: dat deden we aan de Meerpaal. In het deel waar cliënten van Pameijer wonen, om precies te zijn. Eind september 2020 is het werk gestart en de woningen mag je nu gerust duurzaam noemen. Wat dacht je alleen al van de rendabele zonnepanelen op het dak? 

De ingang is opgeknapt en ziet er weer mooi en uitnodigend uit. Er is goed geïsoleerd en het voeg- en metselwerk is gerepareerd. Dat merk je binnenin de woning. De temperatuur laat zich veel makkelijker regelen en er lekt veel minder warmte weg. Dat komt ook omdat de ramen zijn vervangen door HR+++glas. Alles is geschilderd en schoongemaakt en in 2021 worden de woningen ook binnenin opgeknapt. Dat gaat dan om de badkamers, keukens en toilet. In het relatiemagazine lees je meer over dit project.

Senioren comfort in Nieuw Welgelegen

In 2021 worden de oude woningen van Welgelegen gesloopt. Vervolgens komen er 44 mooie, nieuwe woningen voor terug. Helemaal gericht op senioren. Praktisch, duurzaam en aangepast aan de eisen van nu. Ze zijn rolstoeltoegankelijk en er is een speciale plek voor scootmobiels. Er is veel aandacht voor isolatie om zo min mogelijk geluidsoverlast te hebben. 

Alle huurders die in het oude Welgelegen woonden, krijgen als eerste de kans om een woning te kiezen. Op de projectenpagina staat meer informatie over de plannen voor Welgelegen.