Inloggen

Rozenburg Aardgasvrij

In 2050 gebruiken we in Nederland geen aardgas meer om te koken of te verwarmen. In Rotterdam en ook in Rozenburg wil de gemeente in 2035 volledig aardgasvrij zijn. Dat lijkt nog ver weg, maar om dat te bereiken moet je er echt nu mee beginnen. In Rotterdam en dus ook in Rozenburg steken we daarvoor de handen uit de mouwen. Natuurlijk wordt de gaskraan niet zomaar dichtgedraaid. De gemeente pakt dat rustig wijk voor wijk aan. Dat is wel zo prettig en scheelt in de kosten en overlast.

Voor het verwarmen van woningen is er bijvoorbeeld het warmtenet

Dat is een systeem wat de restwarmte van bedrijven uit de haven gebruikt. Dit ligt bij Rozenburg dus echt om de hoek! Woningen worden aangesloten op een buizennetwerk en ze worden verwarmd met deze restwarmte. Een mooie manier om energie die anders verloren zou gaan, te hergebruiken. Hele straten en wijken kunnen op die manier van nieuwe, duurzame energie gebruik maken.

Betaalbaarheid 

Het is belangrijk dat nieuwe energie betaalbaar blijft en dat er zo min mogelijk overlast is voor onze bewoners. Daarom werkt Ressort Wonen nauw samen met de gemeente. 

Warmtnet, warmtepomp, waterstof. Wat is nu wat? Je leest er meer over in het magazine van maart 2021.