Inloggen

Duurzaam doen is van ons allemaal

Betaalbaar wonen is één van de doelstellingen van Ressort Wonen. Om de woningen betaalbaar te houden moeten de kosten omlaag. Dát doen we door woningen te verduurzamen. Bijvoorbeeld een woning isoleren = flink besparen op energiekosten! Verduurzamen is ook een bredere maatschappelijke doelstelling. In Parijs zijn in 2015 afspraken gemaakt over het klimaat. Om die afspraken na te kunnen komen, maken gemeenten plannen over hoe ze dat gaan doen. De gemeente Rotterdam doet dat samen met partijen zoals Ressort Wonen. En natuurlijk met alle inwoners, want ‘duurzaam doen’ kan alleen samen.

Wat doen wij al?

Wij maken onze woningen duurzamer op verschillende manieren. Door zonnepanelen te plaatsen of door betere isolatie aan te brengen. Mooie voorbeelden daarvan lees je bij onze onderhoudsprojecten. Ook onderzoeken we verschillende duurzame toepassingen.

Daarnaast dragen wij bij door ‘van het aardgas af te gaan’. Aardgas stoot veel CO2 uit en dat is schadelijk voor het milieu. Woningen die een nieuwe huurder krijgen, maken wij direct ‘kookgasvrij’. Ook bij nieuwbouw of groot onderhoud zorgen wij dat iedereen elektrisch gaat koken. Wil jij meer weten wat er in Rozenburg allemaal gebeurt op het gebied van aardgasvrij. Kijk dan op Rozenburg Aardgasvrij.

Pas echt vernieuwend is verwarmen met waterstof. Dat staat nog echt in de kinderschoenen, maar in Rozenburg hebben we al een aantal jaar het project Power2Gas bij ons appartementencomplex aan de Bosseplaat. Daarbij wordt elektriciteit omgezet in duurzaam gas. In de komende jaren zal duidelijk worden of dit een alternatief kan worden voor het traditionele aardgas. In Rozenburg is een aansluiting op het restwarmtenet van de industrie veel waarschijnlijker.

Wat kan jij al doen?

We zeiden het al: Duurzaam doen is van ons allemaal. Het gaat er namelijk ook om hoe bewust jijzelf omgaat met energie. En er is veel wat je gewoon in je dagelijks leven kunt doen. De kraan niet onnodig laten lopen, de verwarming een tandje lager, geen was- of vaatwasmachines met halve inhoud laten draaien. Voorbeelden van kleine inspanningen, die een groot verschil kunnen maken. Meer handige tips om energie te besparen lees je hier!

Daarnaast kan je zelf de woning verduurzamen met onze individuele pakketten.