Inloggen

Onderhoud

Ressort Wonen is samen met jou, als huurder, verantwoordelijk voor het onderhoud in je woning. Wie voor welk onderhoud verantwoordelijk is, is wettelijk bepaald. In de regel zorgt de huurder voor het kleine onderhoud in de woning en de verhuurder voor de overige reparaties en onderhoudswerkzaamheden.

Samen zorgen we voor een goed onderhouden huis

Als huurder zorg je voor klein onderhoud en kleine reparaties aan je woning. Denk aan een lekkende kraan of het vervangen van je handdouche. Ressort Wonen zorgt voor het grootonderhoud van je woning. Denk aan de kozijnen of een buitendeur. Heb je zaken van een vorige huurder overgenomen? Of zelf veranderingen aangebracht? Dan is het onderhoud van deze zaken voor jezelf.  

Wil je weten welke klusjes voor jezelf zijn en welke voor Ressort Wonen? Bekijk dan de brochure onderhoud. Ben je geen doe-het-zelver? Dan is ons Serviceabonnement misschien iets voor jou!

Stappenplannen voor een goed onderhouden huis

Hoor je geborrel in de radiator? Of wil je tips voor het goed ventileren van de woning? Bekijk dan de onderstaande video's. Die leggen stap voor stap uit hoe je de radiator het beste kunt ontluchten en schoonmaken. En hoe je de woning kunt ventileren om vochtschade en gezondheidsklachten tegen te gaan.