Inloggen

Onderhoud

Ressort Wonen is samen met jou, als huurder, verantwoordelijk voor het onderhoud in je woning. Wie voor welk onderhoud verantwoordelijk is, is wettelijk bepaald. In de regel zorgt de huurder voor het kleine onderhoud in de woning en de verhuurder voor de overige reparaties en onderhoudswerkzaamheden.

Verantwoordelijkheden huurder

Als huurder ben je zelf verantwoordelijk voor klein onderhoud en kleine reparaties aan je woning. Denk aan een lekkende kraan of het vervangen van hang- en sluitwerk. De kosten van deze reparaties zijn voor jouw rekening. Ook moet je de veranderingen onderhouden die jij zelf hebt aangebracht of die je hebt overgenomen van de vorige huurder. Het herstellen van schade die ontstaan is door opzet, nalatigheid of verkeerd gebruik, is ook voor rekening van de huurder.

Ressort Wonen

Ressort Wonen zorgt ervoor dat je woning goed wordt onderhouden. Groot onderhoud, zoals het repareren van een dakconstructie, is onze verantwoordelijkheid en komt ook voor onze rekening. Als huurder moet je hieraan wel alle medewerking verlenen. 

Wil je weten wat er precies van jou als huurder wordt verwacht? Bekijk dan de brochure onderhoud. Ben je geen doe-het-zelver? Dan is ons Serviceabonnement misschien iets voor jou!