Inloggen

Bezoek aan het Huurderskennisfestival in Ede

Afgelopen weekend  bezocht de Huurdersvereniging (HvR) samen met Ressort Wonen en twee betrokken huurders het Huurderskennisfestival in Ede. Dit werd georganiseerd door de Woonbond en het Landelijk Huurders Platform.

Aandacht voor de wooncrisis

Met dit evenement, zo vlak voor Tweede Kamerverkiezingen, vroeg het festival aandacht voor het belang van huurders en woningzoekenden en voor de huidige wooncrisis.

Het festival sluit ook mooi aan bij de actie GewoonWonen.nu van Maaskoepel. Maaskoepel is de federatie van woningcorporaties in de regio Rotterdam. Zij maken zich vanuit de kant van de woningcorporaties sterk voor meer sociale huurwoningen en kortere wachttijden voor een huis.

Als we de wooncrisis willen oplossen dan is samenwerking tussen de belangenverenigingen van huurders en verhuurders van groot belang! Daarom werkt Ressort Wonen nauw samen met de HvR, om in de omgeving Rozenburg en Voorne Putten meer kansen te bieden voor woningzoekenden.

Stem komende woensdag bewust

Misschien ben jij ook op zoek naar (andere) woonruimte? Of zie je om je heen bekenden of familie die wanhopig op zoek zijn naar een woning? Neem dan zeker eens een kijkje op het Woonkieskompas. Dan hou je met je stem, komende woensdag voor de tweede kamer, rekening met huidige wooncrisis.