Inloggen

Heffing bij teruglevering stroom van zonnepanelen

Energiemaatschappijen kunnen een heffing in rekening brengen als je stroom van zonnepanelen niet 'opmaakt'. Erg vervelend. Het beste is om de stroom van de zonnepanelen zelf te gebruiken. Terugleveren is niet meer voordelig. Zet in ieder geval nooit de zonnepanelen uit. Dit is volgens Wocozon altijd nadelig.

Wat kun je doen als je toch stroom teruglevert en een heffing moet betalen?

  1. Je hebt een vast contract voor stroom

De energiemaatschappij mag een contract niet zomaar wijzigen. Als je moet gaan betalen voor de teruglevering van stroom dan is dit een wijziging van het contract. Neem in dit geval direct contact op met de energieleverancier.

  1. Je hebt geen vast contract voor stroom

De energieleverancier mag dan het contract wijzigen, met een heffing als gevolg. Maar je hebt altijd recht op een zogenoemd 'ACM contract'. Dit contract zorgt ervoor dat je geen heffing of boete betaalt bij teruglevering door zonnepanelen. Misschien is het ACM modelcontract net iets duurder per kWh, maar waarschijnlijk ben je toch goedkoper uit. Vraag de energieleverancier gerust naar dit contract.

Op de site van Wocozon vind je veel aanvullende informatie en voorbeeldteksten hoe je je energieleverancier hierover over kunt benaderen.

Heb je nog aanvullende vragen?

Neem dan zeker even contact op met de medewerkers van Wocozon via (085) 744 10 58.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:
De inhoud van deze webpagina, zoals teksten, informatie, verwijzingen en ander materiaal is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. De inhoud is niet bedoeld als advies, ook kunnen er geen rechten aan ontleend worden.

 

 

afbeelding