Inloggen

Bekijk het rapport

Rozenburg komt samen voor de nieuwe Rozet

“Meer ruimte maken voor de jongeren in Rozenburg. Zij willen graag bijdragen aan de gemeenschap maar hebben meer toegang nodig tot faciliteiten en woonplekken om dat te kunnen doen.”

Dit was de rode draad van een onderzoek dat is uitgevoerd door jonge onderzoekers, afgestudeerd aan de TU Eindhoven. De onderzoekers gingen in gesprek met Rozenburgers (jong, oud én jong van geest) en vroegen hen wat zij een goede bestemming zouden vinden van ‘locatie Sporthal De Rozet’.

Meer plek voor jongeren

Uit alle reacties kon je makkelijk een rode draad onderscheiden: er is levendigheid nodig, mogelijkheid om verbinding te zoeken én geef jongeren de ruimte. Eén van de ideeën is om op de plek van de Rozet een buurtje te realiseren waar senioren en jongeren samen kunnen wonen. Dat is dé manier om makkelijk verbinding tussen beide groepen te realiseren.

Presentatie aan wethouder Chantal Zeegers

Op 16 juni werden de resultaten van het onderzoek op een creatieve manier gepresenteerd aan Chantal Zeegers, wethouder klimaat, bouwen en wonen in Rotterdam. Ook de deelnemers van het onderzoek waren aanwezig. Wethouder Zeegers: “Wat fijn om van deze jongeren een advies te mogen ontvangen dat voor én door Rozenburgers tot stand is gekomen. Het grote enthousiasme van de jongeren en senioren en de goede kwaliteit van het onderzoek maakt het resultaat des te waardevoller.”

Benieuwd naar de presentatie? Hiernaast vind je het rapport en een video van de bijeenkomst.

Met dank aan de jonge onderzoekers: Bjorn Nieuwenhoff, Karel Aarts en Thijs de Koning.