Inloggen

Het Woonkieskompas: hulp voor in het stemhokje

Vind je wonen een belangrijk onderwerp bij de komende verkiezingen op 22 november? Neem dan eens een kijkje bij Woonkieskompas.nl 

Wat vind jij belangrijk?

Aan de hand van 26 stellingen kun je toetsen wat jij belangrijk vindt aan wonen in Nederland. Gekoppeld aan de standpunten van de politieke partijen. Superhandig. Er zijn bijvoorbeeld stellingen over het bouwen van sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen voor starters, doorstromers en senioren, en stellingen over subsidies voor verduurzaming en hypotheekrenteaftrek.

De wooncrisis en het nieuwe kabinet

Het Woonkieskompas is gemaakt door Kieskompas in samenwerking met Aedes, Vereniging Eigen Huis en de Woonbond. Zij vinden dat de wooncrisis topprioriteit moet worden voor ons nieuwe kabinet!

Ressort Wonen en de huurdersvereniging

Ressort Wonen en de huurdersvereniging staan hier natuurlijk helemaal achter. Op zaterdag 18 november bezoeken Ressort Wonen en Huurdersvereniging Rozenburg plus een aantal betrokken huurders, het huurdersfestival in Ede. Ook hier is ruimschoots aandacht voor de wooncrisis en het belang van de 2e Kamerverkiezingen bij de aanpak van deze crisis.

De wooncrisis, wat speelt er nou eigenlijk allemaal?

Je ziet wat er speelt en waar wij als corporatie voor staan in dit overzicht met meer uitleg.