Inloggen

Flexwoningen. Een thuis voor iedereen!

In Rozenburg is veel behoefte aan extra woonruimte. Ook voor jongeren. Dit bleek al uit een onderzoek door jonge onderzoekers afgestudeerd aan de TU Eindhoven en bij de verhuring van de gerenoveerde woningen aan de Beatrixstraat.

Ressort Wonen draagt hier graag een steentje aan bij!

Daarom hebben wij bij de Rijksoverheid ingeschreven op 36 flexwoningen. Deze woningen willen we plaatsen op de locatie van de voormalige basisschool de Ark aan de Laan van Nieuw Blankenburg. Op 4 juli lichtten we dit toe aan de dorpsraad. Ook zij waren erg enthousiast over deze plannen. Omwonenden brengen we natuurlijk nog op de hoogte via een brief.

Met flexwoningen kan het snel gaan!

Misschien is er 1e kwartaal 2024 al extra woonruimte voor jongeren en andere spoedzoekers.

Tijdelijke sociale huurwoningen

De flexwoningen worden in ieder geval sociale huurwoningen met een tijdelijk huurcontract. Als je hier een woning accepteert dan behoud je wel je inschrijfduur bij Woonnet-Rijnmond, zodat je verder kunt zoeken naar een woning met een contract voor onbepaalde tijd.

Na de zomerperiode pakken we de participatie samen met Gemeente Rotterdam op. Heb je op dit moment al een vraag? Mail dan met Michael van Drie via: mvandrie@ressortwonen.nl.