Inloggen

Heb je last van muizen in de woning?

 Steeds vaker bellen er bewoners over muizen in de woning.  Erg vervelend als je hier last van hebt. Ook al ben je als huurder zelf verantwoordelijk voor de bestrijding, we geven je graag een aantal tips.

Hoe wordt mijn huis minder aantrekkelijk voor muizen? 

  • Berg eten goed op

Muizen knagen al snel door kartonnen en plastic verpakkingen heen. Bewaar eten of voorraad daarom in gesloten dozen van metaal, glas of stevig plastic.

  • Ruim afval en rommel direct op in een dichte afvalemmer

Muizen kunnen dit anders gebruiken als schuilplaats of als nestmateriaal

  • Houd alles goed schoon

Een paar kruimels onder de koelkast of bijvoorbeeld onder het fornuis zijn voldoende voor een muis. Zorg ervoor dat er geen kruimels liggen op deze voor ons onzichtbare plaatsen. Heb je (kleine) kinderen? Let dan ook op etensresten op de slaapkamers.

  • Voer van huisdieren

Muizen eten graag het voedsel van huisdieren. Ook vogelzaad vinden ze erg lekker. Bewaar ook dit voedsel in een gesloten bak en ruim het eten wat het huisdier niet opgegeten heeft direct op.

 Muizen kun je op verschillende manieren bestrijden

Je kunt ze doden of levend vangen en buiten de deur zetten. Ook kun je ze uit je woning verjagen met verschillende middelen. Er zijn nogal wat producten op de markt via tuincentra of doe-het-zelf zaken. Informeer daar naar de mogelijkheden. Ook op internet kun je volop informatie vinden.

Wil je liever niet zelf aan de gang? Maak dan een melding bij de gemeente/Irado. Dit kun je doen via de volgende site: Ongedierte melden Irado. Wel moeten we je erop wijzen dat de kosten voor jezelf zijn. 

 Gaten in de gevel

Muizen hebben maar een klein gaatje nodig om via de gevel van de woning binnen te komen. Heb je een sterk vermoeden waar dit is en krijg je het zelf niet eenvoudig dicht? Maak dan een melding via onze site of bel ons even via (0181) 25 20 99. Wij sturen dan een expert die de gaten vakkundig dicht maakt.