Inloggen

Nieuwbouw Welgelegen zorgt voor meer beschikbare woningen voor iedereen!

Veel 55+ ers in Rozenburg kijken er al naar uit: de nieuwbouwwoningen bij Welgelegen! Op dit moment zijn de oude woningen gesloopt en binnenkort begint de bouw. Maar wanneer kom je nu aanmerking voor een woning bij Nieuw Welgelegen?

Inschrijving bij Woonnet-Rijnmond is erg belangrijk

We adverteren Nieuw Welgelegen uiteindelijk via de site van Woonnet-Rijnmond. Hierbij krijgen 55+ huurders van een eengezinswoning van Ressort Wonen voorrang. Heb je interesse in de Nieuwbouw? Schrijf je dan in ieder geval snel in op Woonnet-Rijnmond. Lukt dit niet? Bel ons dan gerust via (0181) 25 20 99 voor hulp.

Huurders die een eensgezinwoning achterlaten gaan voor

Woningen zijn momenteel schaars. En we willen graag dat jij als Rozenburger in het dorp kan blijven wonen, als je dat wilt. Dit geldt niet alleen voor ouderen die misschien voor Welgelegen kiezen. Dit geldt ook voor jongeren die vervolgens de vrijgekomen woningen van de ouderen kunnen huren. Daarom geven we ouderen met een sociale eengezinswoning van Ressort Wonen voorrang op de woningen van Nieuw Welgelegen. Hierdoor maken we een "treintje" van verhuizingen mogelijk, en maken meer mensen kans op een (andere) woning!

 De volgorde van toekennen

  1. Oud bewoners van Welgelegen (buiten Woonnet-Rijnmond om)
  2. 55+ huurders van Ressort Wonen met een sociale huur-eengezinswoning
  3. 55+ huurders van Ressort Wonen met een sociale huurwoning
  4. 55+ ers uit Rozenburg
  5. 55+ ers buiten Rozenburg

Woningzoekenden met een urgentie komen via Woonnet-Rijnmond hoger op de lijst. Hierna speelt inschrijfduur de belangrijkste rol.

Maximaal inkomen

De huur van de woningen van Nieuw Welgelegen is geschikt voor huurtoeslag. Dit betekent dat er een inkomensgrens is. Deze grens is voor 2021 een bruto jaarinkomen van maximaal € 23.650 voor 1 persoon en een bruto jaarinkomen van € 32.075 voor 2 personen.

We houden je op de hoogte!

Zodra we de appartementen aanbieden via Woonnet-Rijnmond laten we dit tijdig weten via onze website en de Rozenburgse Courant. Op deze manier mist niemand een kans op een fijne nieuwbouwwoning.

 

Meer informatie over de nieuwbouw van Welgelegen vind je op de projectenpagina.