Inloggen

Quote-Overressort

Nieuwbouw Buitenplaats Brielle, Nieuwbouw sociale huurwoningen

Brielle

Project

Kenmerken
Aantal sociale huurwoningen
210
Omschrijving

In de gemeente Voorne aan Zee zijn sociale huurwoningen op dit moment schaars. Ook de staat van veel huurwoningen kan beter. Ressort Wonen vindt dat iedereen recht heeft op goede, betaalbare en duurzame huisvesting! Daarom willen we ook voor de bewoners van deze gemeente graag iets betekenen.

Daarom namen we in juli 2022  295 woningen over van voormalige woningcorporatie Vestia. Hierdoor maken woningzoekenden in Brielle en omgeving meer kans op een duurzame en betaalbare woning. Je leest er meer over in dit nieuwsbericht. 

Nieuwbouwproject Buitenplaats 

Maar we doen meer. In 2024 maken we deel uit van nieuwbouwproject Buitenplaats in de gemeente Voorne aan Zee. Binnen dit project realiseren we 210 nieuwbouwwoningen voor de sociale verhuur. Onlangs onthulden we het bouwbord voor deze splinternieuwe wijk van totaal 800 woningen! Het is nog ver weg, maar uiteindelijk adverteren we de huurwoningen via Woonnet-Rijnmond.nl. Schrijf je daarom hier nu al in als woningzoekende. Want hoe langer de inschrijfduur bij Woonnet-Rijnmond, des te meer kans op een mooie nieuwbouwwoning.

Kaart

Intentieovereenkomst van 30 juni 2021

Samen met woningcorporatie de Zes Kernen en Maasdelta tekende Frans Desloover, bestuurder van Ressort Wonen, al op 30 juni 2021 een intentieovereenkomst met de gemeente Voorne aan Zee. In de overeenkomst stond dat deze corporaties onderzoek doen om een deel van de huurwoningen van Vestia in Brielle over te nemen. Ook de gemeente Voorne aan Zee draagt bij aan het verminderen van de volkshuisvestelijke problemen. Zij doet dit door nieuwbouw en verduurzaming te ondersteunen. Ook zorgt de gemeente voor achtervang bij leningen. Je leest er meer over in dit nieuwsbericht.